Інгредієнти:

  • 1 велика або 2 середніх цибулини
  • 400 г  печериць
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 0,5 чашки білого вина
  • 2 склянки рису 
  • 4 чашки курячого бульйону
  • 1 чайна ложка солі
  • щіпка чорного перцю 

Приготування:

  1. Розігріти жаровню або каструлю з кришкою, що щільно закривається, на середньому вогні, додати 2 столові ложки оливкової олії та 2 столові ложки вершкового масла.
  2. Подрібнити цибулю та додати її в гаряче масло й пасерувати до напівпрозорості 5 хвилин. Потім додати нарізані гриби та готувати поки рідина не випарується та гриби не набудуть золотистого відтінку (8-10 хвилин). Додати 2 зубки подрібненого часнику та добре перемішати протягом 1 хвилини.
  3. Влити 0,5 склянки білого вина та варити поки воно не випарується (2-3 хвилини). Всипати промитий рис, 4 склянки бульйону, 2 столові ложки вершкового масла, 1 чайну ложку солі та дрібку чорного перцю.
  4. Довести до кипіння, зменшити вогонь та варити під щільно закритою кришкою на повільному вогні поки рис не приготується повністю (18-20 мінут). Добре перемішати і прикрасити зеленню.

Плов з печериць готовий! Смачного!